VOF boekhouding

Als VOF (vennootschap onder firma) bent u verplicht tot het voeren van een VOF boekhouding. Is uw jaaromzet minder dan € 500.000 dan mag u een enkelvoudige boekhouding voeren. Is uw jaaromzet meer dan € 500.000 dan bent u verplicht om een dubbele boekhouding te voeren. Indien u een enkelvoudige boekhouding mag voeren, kunt u er nog steeds voor kiezen om een dubbele boekhouding te voeren.

VOF boekhouding: enkelvoudig of dubbelvoudig?

Waar u bij enkelvoudig boekhouden feitelijk niet meer doet dan uw aankopen en verkopen registreren, dient u bij dubbel boekhouden tegenover elke aankoop of verkoop een betaling of ontvangst te zetten om de verkoop of aankoop te bewijzen. Echter, wanneer kiest u voor enkelvoudig boekhouden als dit volgens de regels is toegestaan, en wanneer niet?

Een dubbele boekhouding biedt meer ‘bewijskracht’ en meer overzicht in de relatie tussen uw aankopen en verkopen en de daarbij horende betalingen of ontvangsten. Veel zelfstandigen kiezen toch voor een dubbele boekhouding om zo meer bewijskracht te hebben. Mocht het ooit tot een geschil komen met de fiscus dan staat u met een dubbele boekhouding veel sterker. Wilt u meer weten over enkelvoudig en dubbelvoudig boekhouden? Lees meer over de enkelvoudige boekhouding en dubbele boekhouding.

Boekhouden met een boekhoudprogramma

In alle gevallen is het aan te raden om uw VOF boekhouding bij te houden in een boekhoudprogramma. Een boekhoudprogramma biedt inzicht, controle en toegang tot uw boekhouding. Daarbij neemt een boekhoudprogramma veel werk uit uw handen, berekent het de periodieke (btw) aangiftes voor u, en voorkomt het fouten.

Silvasoft boekhoudprogramma

Silvasoft is een boekhoudprogramma waarmee u zowel uw enkelvoudige als dubbele boekhouding kunt doen. U kunt het Silvasoft boekhoudprogramma geheel gratis en vrijblijvend 30 dagen uitproberen. Indien uw gebruik wilt maken van Silvasoft betaalt u daarna slechts € 12,95 per maand. Hiermee doet u uw volledige boekhouding inclusief klanten- en leveranciersadministratie.  Hieronder enkele screenshots van ons boekhoudprogramma.

 • Dashboard van de module boekhouden.
 • Silvasoft berekent automatisch uw btw-aangifte. U hoeft deze enkel nog maar te uploaden bij Intervat!

Boekhouden met Silvasoft is..

Uw VOF boekhouding doet u met Silvasoft snel, intuïtief en correct! Voor slechts € 11,95 per maand maakt u gebruik van ons volledige boekhoudprogramma, inclusief een uitgebreide klanten- en leveranciersadministratie.

 • Inboeken van uw aankopen, verkopen, financiële transacties (bank en kas) en overige boekingen.
 • Complete klanten- en leveranciersadministratie.
 • Software ontwikkeld in samenwerking met Belgische boekhouders.
 • Btw-aangifte, IC-opgave en jaarlijkse klantenlisting automatisch berekend (inclusief XML voor elektronische indiening).
 • Inlezen (of handmatig toevoegen) en automatisch verwerken van CODA bankafschriften.
 • Rapportage over proef- en saldibalans, balans- en resultaatrekening en meer.
 • Online! Altijd en overal toegankelijk, zelfs via mobiele app.
 • Gratis overstapservice vanuit een ander online boekhoudprogramma.
 • Samenwerken met uw boekhouder / accountant.
 • Eenvoudig uitbreidbaar met andere modules zoals projecten, personeel of urenregistratie.

U kunt ons boekhoudprogramma eenvoudig en betaalbaar uitbreiden met extra modules zoals urenregistratie, projectbeheer of facturatie om uw klanten (PDF) facturen in uw eigen huisstijl te kunnen versturen. Alle extra modules zijn geïntegreerd met de boekhouding, dat bespaart veel tijd!

Gerelateerde tags: boekhouding VOF | VOF boekhouding | VOF boekhoudprogramma