Boekhouding zelfstandige

Werkt u als zelfstandige in België en bent u op zoek naar een eenvoudig en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma? Probeer dan ons boekhoudprogramma gratis en vrijblijvend 30 dagen uit! Voor slechts € 12,95 per maand maakt u gebruik van ons volledige boekhoudprogramma, inclusief uitgebreide CRM software.

Optioneel kunt u ons boekhoudprogramma uitbreiden met de module ‘Facturatie’ om in uw eigen huisstijl, PDF facturen naar uw klanten te kunnen sturen. Deze facturen worden volledig automatisch verwerkt in uw boekhouding!

 • Inboeken van uw aankopen, verkopen, financiële transacties (bank en kas) en overige boekingen.
 • Complete klanten- en leveranciersadministratie.
 • Software ontwikkeld in samenwerking met Belgische boekhouders.
 • Btw-aangifte, IC-opgave en jaarlijkse klantenlisting automatisch berekend (inclusief XML voor elektronische indiening).
 • Inlezen (of handmatig toevoegen) en automatisch verwerken van CODA bankafschriften.
 • Rapportage over proef- en saldibalans, balans- en resultaatrekening en meer.
 • Online! Altijd en overal toegankelijk, zelfs via een mobiele app.
 • Gratis overstapservice vanuit een ander online boekhoudprogramma.
 • Samenwerken met uw boekhouder / accountant.
 • Eenvoudig uitbreidbaar met andere modules zoals projecten, personeel of urenregistratie.

Screenshots van ons boekhoudprogramma

Hieronder ziet u enkele screenshots van hetboekhoudprogramma. Probeer het 30 dagen gratis uit om het zelf te ontdekken.

 • Dashboard van de module boekhouden.
 • Silvasoft berekent automatisch uw btw-aangifte. U hoeft deze enkel nog maar te uploaden bij Intervat!

Dubbele of enkelvoudige zelfstandige boekhouding?

Als zelfstandige in België kunt u kiezen voor het voeren van een enkelvoudige boekhouding (ook wel vereenvoudigde boekhouding genoemd). U kunt er echter ook voor kiezen om een dubbele boekhouding te voeren. De keuze is aan u. Maar waarom zou u kiezen voor een dubbele boekhouding, als u ook een enkelvoudige boekhouding mag voeren?

Een dubbele boekhouding biedt meer ‘bewijskracht’ en meer overzicht in de relatie tussen uw aankopen en verkopen en de daarbij horende betalingen of ontvangsten. Veel zelfstandigen kiezen toch voor een dubbele boekhouding om zo meer bewijskracht te hebben. Mocht het ooit tot een geschil komen met de fiscus dan staat u met een dubbele boekhouding veel sterker.

Welke verplichtingen heeft u als zelfstandige?

U krijgt als zelfstandige te maken met een aantal verplichtingen. Zo dient u altijd een bewijskrachtige boekhouding te hebben. Oftewel, u dient aan de fiscus te kunnen verklaren hoe uw resultaat tot stand is gekomen. Daarnaast bent u verplicht tot het doen van de volgende periodieke aangiften, namelijk de: btw-aangifte, intracommunautaire opgave en de jaarlijkse klantenlisting.

Silvasoft is een boekhoudprogramma waarmee u zorgeloos kunt boekhouden en automatisch voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Met Silvasoft bespaart u veel tijd en zorgen rondom uw boekhouding. Het doen van uw aangiftes is zo gepiept dankzij de digitale XML bestanden die u direct uit Silvasoft kunt downloaden en indienen bij Intervat. Het enige dat u hoeft te doen is uw aankopen, verkopen en bank- of kastransacties in Silvasoft te zetten. Silvasoft doet de rest!

Boekhouding zelfstandige & Silvasoft?

Uw zelfstandige boekhouding gaat hand-in-hand met de software van Silvasoft. Voor slechts € 12,95 per maand kunt u gebruikmaken van de voordelen van het boekhoudprogramma van Silvasoft. Wilt u ook boekhouden met Silvasoft? Vraag gratis en vrijblijvend een proefaccount aan van 30 dagen en ontdek zelf de voordelen!

Gerelateerde tags: boekhouding zelfstandige | boekhoudprogramma zelfstandige | zelfstandige boekhouding