Vereenvoudigde boekhouding

Een vereenvoudigde (ook wel enkelvoudige) boekhouding is de meest eenvoudige boekhouding die er bestaat. Bij een vereenvoudigde boekhouding boekt u enkel uw verkopen, inkopen en financiële transacties (bank of kas). U hoeft zich verder geen zorgen te maken over de onderliggende verwerking in grootboekrekeningen en u kunt de transacties los van elkaar chronologisch inboeken.

Waar u bij een dubbele boekhouding elke aankoop en verkoop verantwoord door er een bank of kas transactie tegenover te zetten is dit bij de vereenvoudigde boekhouding niet vereist. Lees hieronder meer over de vereenvoudigde boekhouding en wanneer u hier gebruik van mag maken.

Voor wie geldt de vereenvoudigde boekhouding?

Deze vereenvoudigde boekhouding, ook wel enkelvoudige of eenvoudige boekhouding genoemd, mag door de volgende ondernemingen worden gevoerd:

  • Natuurlijke personen tot een jaaromzet van € 500.000,-
  • Vennootschap onder firma tot een jaaromzet van € 500.000,-
  • Gewone commanditaire vennootschap tot een jaaromzet van € 500.000,-

Hoe voer ik een vereenvoudigde boekhouding?

Als u een vereenvoudigde boekhouding mag voeren dan dient u de volgende zaken bij te houden:

  • Een aankoopboek: hier houdt u alle ontvangen facturen en creditnota’s van leveranciers bij.
  • Een verkoopboek: hier houdt u alle facturen en creditnota’s aan uw klanten bij.
  • Een financieel dagboek: u kunt dit financiële dagboek splitsen in een kas- en een bankboek. In het kasboek houdt u alle uitgaven en ontvangsten in contant geld bij. In het bankboek houdt u alle uitgaven en ontvangsten via uw bankrekening bij.
  • Een inventarisboek: hier houdt u een beschrijving en waardering van uw voorraad bij.

Vereenvoudigd boekhouden met Silvasoft

Met Silvasoft kunt u vereenvoudigd (en dubbel) boekhouden. Alle verplichte handelingen voor een vereenvoudigde boekhouding kunt u snel en eenvoudig doen in Silvasoft. Alle verplichte dagboeken zijn aanwezig.

De kosten voor de volledige boekhoudmodule (inclusief CRM module) van Silvasoft zijn slechts € 12,95 excl. btw per maand. Wilt u zelf de mogelijkheden van ons boekhoudprogramma uitproberen? Dit kan 30 dagen gratis en vrijblijvend!

Mocht u een proefaccount hebben aangevraagd bij Silvasoft dan vindt u in onze software onder het menu Boekhouding alle dagboeken terug. Het enige dat u hoeft te doen is onder de desbetreffende dagboeken uw aankopen, verkopen, bank en kastransacties toe te voegen en Silvasoft doet de rest!

Tags: vereenvoudigde boekhouding | enkelvoudige boekhouding | eenvoudig boekhouden | enkelvoudig boekhouden