Boekhoudprogramma

Compleet en betaalbaar online boekhouden inclusief relatiebeheer, btw-aangifte, diverse koppelingen en meer!

€ 12,95 per maand
Gratis uitproberen

Gratis uitproberen?

  • 30 dagen gratis proberen
  • Geen automatische verlenging

Twitter id (*):

Nu gratis proberen!
Er is een fout opgetreden
Boekhoudprogramma België (dashboard)

Online boekhouden

Alles wat u nodig hebt om zelf uw boekhouding bij te houden. Eenvoudig en snel boeken van aankopen, verkopen en bank- en kastransacties. Boekhouden zonder boekhoudkennis!

Compleet en onbeperkt

Volledig geschikt voor de Belgische boekhoudwetgeving. Inclusief Intervat btw-aangifte, IC-opgave, bankafschriften inlezen en automatisch matchen en nog veel meer.

Automatische berekening btw-aangifte België met Silvasoft

Btw-aangifte en IC-opgave

Uw btw-aangifte en IC-opgave 100% automatisch berekend inclusief XML export voor snelle indiening bij de Intervat-toepassing.

Jaarlijkse klantenlisting

Ook uw jaarlijkse klantenlisting wordt automatisch berekend. U kunt deze direct uploaden naar Intervat!

Bankboek Silvasoft

Bankenkoppeling

Importeer eenvoudig uw afschriften via een CODA- of MT940-bestand. Of koppel uw bankrekening aan Silvasoft voor een volledig automatische verwerking van banktransacties. Lees meer…

Automatische matching

Silvasoft herkent automatisch welke afschriften horen bij welke aankopen of verkopen. Zo kunt u het verwerken van bank- en kastransacties tot wel 90% automatiseren!

Scan & Herken: automatiseer het verwerken van uw inkoopfacturen en bonnetjes met de scan & herken functionaliteit. Binnen enkele seconden ontvangt u een boekingsvoorstel!

Scan & herken

Automatiseer het verwerken van uw aankoopfacturen en kassatickets met de functionaliteit Scan & Herken. Binnen enkele seconden ontvangt u een boekingsvoorstel! De kosten hiervoor bedragen € 0,16 per scan.

Mail & herken

U kunt ook uw facturen en bonnetjes e-mailen naar uw eigen documenten inbox. Kiest u voor scan & herken? Dan ontvangt u binnen enkele seconden een boekingsvoorstel.

Snel en eenvoudig allerlei rapportages bekijken en exporteren.

Rapportages

Print eenvoudig diverse rapportages uit, zoals ouderdomsanalyses, kolommenbalansen, proefbalansen, jaarlijkse klantenlisting, overzicht van de verworpen uitgaven, fiscale resultaatrapportages en meer. Keuze uit 35+ standaard rapporten.

Eigen rapportages

Stel zelf uw eigen rapportages samen op basis van grootboekrekeningen.

30 dagen gratis en vrijblijvend proberen?

Twitter id (*):

Nu gratis proberen!
Er is een fout opgetreden

Haal méér uit de module Boekhouden

Beoordeeld met een 9.7 uit 350+ reviews

Daar zijn we trots op. Bekijk hieronder recente reviews of bekijk hier alle reviews.

Silvasoft
4.6
Gebaseerd op 190 beoordelingen
Prachtig software pakket! Eenvoudig aan te passen aan je eigen wensen door modules aan en uit te zetten. Intuïtieve menu‘s en mogelijkheden.Super behulpzame en vriendelijke support. Aanrader!
Hans B.
Hans B.
14:06 05 Sep 23
Ik ben recent overgestapt van een te duur pakket naar Silvasoft.De overdracht van gegevens is heel vlot verlopen.Wanneer ik vragen had, kreeg ik heel snel een afdoend antwoord van support.Ook bij een probleem bij BTW-aangifte (wegens verkeerde instelling door mij) hebben zij de nodige opzoekingen gedaan in mijn boekhouding en de nodige correcties achter de schermen uitgevoerd.Silvasoft, een zekere aanrader!Stefaan
Stefaan V.
Stefaan V.
10:51 04 May 23
Eerst een maand uitgeprobeerd en, zonder twijfel, nu klant geworden. Het programma wijst zichzelf uit, het is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Ik geef er al mijn aan- en verkoopfacturen in en op het einde van het kwartaal rolt mijn BTW-aangifte eruit. Makkelijker kan niet!
Quinten D.
Quinten D.
03:25 27 Apr 23
Duidelijk, prettig en simpel in gebruik, hier kan iedereen meewerken.Ook de support is erg prettig, snel reactie en goede support, nemen de tijd voor je.Kortom een echte aanrader
Patrick Van V.
Patrick Van V.
15:22 05 Apr 23
Zeer praktisch boekhoudprogramma. Heel overzichtelijk. Het enigste minpunt is dat het gemakkelijk zou zijn dat je met shortcuts (ctrl+...) en door door te ´enteren´ gemakkelijker een nieuw document ingeeft.
Davy M.
Davy M.
08:00 05 Apr 23
Geweldig boekhoud programma , ook prijstechnisch super.Alle koppelingen die je nodig hebt , naar bank boekhouder enz zitten hierin , ook een super goede support, goede uitleg met you tube filmpjes , kortom gewoon doen
Setia Total S.
Setia Total S.
14:03 29 Mar 23
Zeer tevreden over de product- en voorraadbeheer module.Uitgebreide standaard functies, uitbreidbaar dmv add-ons, gekoppeld aan een intuïtieve navigatie zorgen voor een totaalpakket dat in alle behoeften voorziet en toch zeer eenvoudig is in gebruik.
Kenny M.
Kenny M.
15:16 27 Feb 23
zeer degelijk programma.Ik ben grote fan van de modulariteit en de prijzen-politiek.Ook de insteek dat de boekhouding is van degene die betaalt, vind ik een groot pluspunt tov de pakketten die de klant wel laten betalen; maar dat "de data" van de boekhouder is.Ik mis wel nog enkele belangrijke mogelijkheden qua automatische verwerking.Maar de support en het opvolgen van vragen en opmerking is zéér kort op de bal.Dus wie weet is kortelings weer een en ander een pak beter. Rome en Parijs zijn ook niet op één dag gebouwd...
Jan C.
Jan C.
15:23 16 Feb 23
Zeer fijn contact zowel per telefoon of per mail.Professioneel systeem waar je een mooie en Professionele uitstraling kan geven voor je bedrijf.
Ashwin J.
Ashwin J.
22:15 25 Jan 23
Gebruiksvriendelijk, compleet en makkelijk aan te leren. Persoonlijk moet ik wel wennen aan het afpunten van de bankmutaties. Maar voor kleine zelfstandige prima pakket.
Jan van der H.
Jan van der H.
06:32 20 Jan 23
Geschikt voor elk bedrijfstype, vooral de orderbevestigingen en pakbonnen functie zijn een must. Het is zeer universeel, alles kan naar eigen wens worden ingesteld.
Beau L.
Beau L.
20:41 16 Jan 23
De boekhoudsoftware werkt bijzonder intuïtief, de instellingen zijn zeer eenvoudig te wijzigen, het inboeken gaat zeer snel. Tot op heden nog geen enkele keer de handleiding nodig gehad. Kortom, een heel performant programma voor een lage prijs.
Stijn R.
Stijn R.
17:27 11 Jan 23
De beste bedrijf software waar ik ooit in hebt gewerkt voor en ook nog betaalbaar ik raad dit bedrijf zeker aan vooral voor kleine bedrijven en voor zzp’ers.
Thuvarakan Sinnadurai V.
Thuvarakan Sinnadurai V.
21:30 10 Jan 23
Nog maar net begonnen met deze software en zeer tevreden, zeer correcte prijszetting. Snelle reactie van support! Zeker een aanrader.
Geert B.
Geert B.
13:15 10 Jan 23
Pas gestart dus nog niet alles doorlopen. Lijkt zeer geschikt voor onze kleine vzw. Vooral de duidelijke handleiding maakt de opstart gemakkelijk.
Luc S.
Luc S.
17:04 21 Dec 22
Was gebruiker van Kleisteen maar na lang zoeken uiteindelijk Silvasoft gevonden. Een zeer compleet boekhoudprogramma voor een zeer nette prijs en modulair af te nemen. Al reeds enkele keren contact gehad met support en je wordt snel en vakkundig geholpen. Ze hebben een feedback en ideeen portal waar je eventuele wensen of ideeen kunt achterlaten. Met regelmaat zullen ze de meest gestemde ideeën meenemen in hun software ontwikkelingen. Hoe mooi is dat! Ben momenteel bezig met de migratie van mijn boekhouding naar Silvasoft en ben meer dan enthousiast. Per 1 januari 2023 ga ik volledig over naar Silvasoft en zal een hele verademing zijn.
Imre V.
Imre V.
07:51 06 Dec 22
goed geprijsd tov van andere aanbieders van boekhoudsoftware. Het systeem is compleet en werkt eenvoudig en bij vragen goed en snel te bereiken helpdesk.
Gaby U.
Gaby U.
14:08 04 Nov 22
Laagdrempelige en gebruiksvriendelijke business software.In tegenstelling tot andere software ook prijsvriendelijk.Ideaal voor mij als groeiende slotenmaker. Het is erg gemakkelijk om nieuwe producten toe te voegen aan je productenlijst om zo het maken van offertes vlotter te laten verlopen.Nog eens bedankt Dennis en Patrick voor de ondersteuning.
Sander N.
Sander N.
08:25 31 Oct 22
Na lange zoektocht voor een goed boekhoudprogramma op Silvasoft gestoten. Die bleek meer dan dat te zijn. Totaaloplossing voor alle soorten bedrijven en. Handig om zelf de boekhouding te kunnen doen waardoor ik de kosten van een boekhouder bespaar!
Renzo G.
Renzo G.
18:04 26 Oct 22
Gebruik Silvasoft sinds kort voor mijn zakelijke voorraadadministratie. Werkt vooralsnog prima en is niet duur.
Ineke van R.
Ineke van R.
12:30 26 Oct 22
Zeer interessante optie wanneer je de boekhouding in eigen beheer wil gaan voeren en kan uitbreiden met andere pakketten. Heel duidelijk intuïtief systeem met goede video tutorials. Nog niet lang klant maar ik ben alvast fan !
Niek G.
Niek G.
15:04 10 Oct 22
Silvasoft biedt een heel uiteenlopend pakket aan. Voor ieder wat wils. Ze zijn ook enorm behulpzaam.
Sandigas E.
Sandigas E.
20:16 03 Oct 22
Heel gebruiksvriendelijke software. De helpdesk is steeds vlot bereikbaar voor vragen, zeker een aanrader.
Stephanie R.
Stephanie R.
07:24 28 Sep 22
Ik heb lang gezocht, maar dit lijkt eindelijk een systeem wat het belangrijkste deel van een door mijzelf ontwikkeld systeem kan vervangen. Eenvoudig te implementeren en vlotte respons bij vragen.
Frans J.
Frans J.
15:02 16 Aug 22
No nonsens admin pakket voor de beginner en gevorderden. Veel features voor weinig geld. Top💪
Kleurcompany Z.
Kleurcompany Z.
08:45 19 Jul 22
Van Moneybird overgegaan naar Silvasoft omdat dit beter paste bij alle functies die wij nodig hebben na de goei van ons bedrijf. De beste keuze! Heel veel opties, goede bereikbaarheid en duidelijke uitleg bij elk onderdeel voor als je het programma net leert kennen.
Saskia R.
Saskia R.
15:04 18 Jul 22
Ik heb het programma een maand ui geprobeerd. Een mooi programma wat veel kan waarbij je geen handleiding nodig hebt door de eenvoud, maar doet niet onder voor andere voorraadprogramma’s
Bas P.
Bas P.
15:53 13 Jul 22
Het hele pakket is top ! Makkelijk inrichten en verwerken. En bij vragen supersnel bericht en altijd even vriendelijk geholpen !
Monique S.
Monique S.
15:09 25 Jan 21
Wij zijn eind vorig jaar gestart met Silvasoft en na de proefperiode hebben we besloten om helemaal over te stappen naar Silvasoft. Vanzelfsprekend wennen en veel vragen, maar Silvasoft ondersteund goed en snel. We krijgen steeds meer zicht in onze organisatie en de resultaten. Nu al geen spijt meer van deze beslissing.😄
Hay J.
Hay J.
11:10 19 Jan 21
We gebruiken facturatie, boekhouden en inkoopboek van Silvasoft nu een half jaar en zijn zeer tevreden over o.a. de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden van deze pakketten. De support is altijd heel vlot. Samenwerking met de accountant gaan we binnenkort implementeren , de 1e indruk van onze accountant was ook positief.
Mattie S.
Mattie S.
15:38 22 Dec 20

30 dagen gratis en vrijblijvend proberen?

Twitter id (*):

Nu gratis proberen!
Er is een fout opgetreden

Functielijst module Boekhouden

Volledig conform de Belgische boekhoudwetgeving en succesvol getest door Belgische accountants. Inmiddels gebruiken al meer dan 7500 Belgische zelfstandigen en boekhouders onze software.

Met Silvasoft kunt u tot wel 90% van uw boekhoudtaken automatiseren! Zo kunt u uw banktransacties tot wel 90% automatisch laten matchen aan uw inkopen en verkopen. Daarnaast kunt u gebruik maken van Scan & Herken. Hiermee kunt u uw aankoopfacturen en kassatickets automatisch laten inlezen in uw boekhouding! Ook kunt u gebruikmaken van de volledig automatische bankkoppeling. Hiermee worden al uw banktransacties live opgehaald vanaf uw bank en verwerkt in uw boekhouding.

Heeft u een foutje gemaakt in uw boekhouding? Geen probleem! Start onze boekhoudcontrole op en spoor eenvoudig alle fouten op.

De btw-aangifte wordt automatisch berekend. U kunt vervolgens een XML-bestand downloaden en direct uploaden bij de Intervat-toepassing.

De IC-opgave wordt automatisch berekend. U kunt vervolgens een XML-bestand downloaden en direct uploaden bij de Intervat-toepassing.

Uw jaarlijkse klantenlisting wordt automatisch berekend door Silvasoft. U kunt vervolgens een XML-bestand downloaden en direct uploaden bij de Intervat-toepassing.

Wilt u een beginbalans invoeren in Silvasoft? Wij kunnen dit voor u regelen in het kader van onze gratis overstapservice! Wilt u dit liever zelf doen? Dit kan zeer eenvoudig via het Overig- / Memoriaalboek.

U kunt snel en eenvoudig CODA-bestanden importeren. Vervolgens kunt u deze tot 90% automatisch laten verwerken in uw boekhouding.

Koppel uw bankrekening aan Silvasoft voor een automatische verwerking van banktransacties. De kosten zijn € 3,00 per bankrekening per maand. Lees meer…

Upload uw UBL-facturen naar Silvasoft voor een directe verwerking in uw boekhouding. Met Silvasoft kunt u ook verkoopfacturen versturen in UBL-formaat. Hiervoor heeft u de module Facturatie nodig.

Automatiseer het verwerken van uw aankoopfacturen en kassatickets met de functionaliteit Scan & Herken. Binnen enkele seconden ontvangt u een boekingsvoorstel waarbij meer dan 90% van uw facturen volledig en direct wordt herkend! De kosten hiervoor bedragen € 0,16 per scan.

U kunt uw facturen en kassatickets e-mailen naar uw eigen inbox en ze van daaruit verwerken. Kiest u voor Scan & Herken? Dan ontvangt u binnen enkele seconden een boekingsvoorstel.

Gebruik de Minimumindeling van het Algemeen Rekeningenstelsel (MAR) voor het voeren van uw boekhouding. Dit rekeningstelsel is standaard al in uw account geconfigureerd en kunt u direct gebruiken.

Maak eenvoudig nieuwe, historische of gebroken boekjaren aan.

U kunt eenvoudig uw boekjaar afsluiten. De resultaten en balansen worden dan automatisch doorgeboekt naar het volgende boekjaar.

Wilt u uw kosten onderverdelen en groeperen in aparte categorieën? Dat kan met de functie kostenplaatsen binnen Silvasoft. Inclusief handige rapporten met overzichten per kostenplaats.

Heeft u investeringen die u moet afschrijven? Met Silvasoft kunt u dit eenvoudig instellen. U voert de gegevens in en Silvasoft boekt automatisch alle afschrijvingen voor u.

Stel op grootboekrekeningniveau in welk percentage van de uitgaven die geboekt worden op die rekening verworpen zijn. Inclusief overzichtelijke rapportage met uitsplitsing van deze uitgaven, het daadwerkelijke resultaat van uw onderneming en het fiscale resultaat.

Aan het aftrekken van btw zijn een aantal regels gekoppeld. Voor bepaalde soorten aankopen mag de btw niet, of niet volledig, worden teruggevorderd. Voorbeelden van dit soort aankopen zijn relatiegeschenken, restaurantkosten en kosten voor bedrijfswagens. Met Silvasoft stelt u dit eenvoudig in door btw-percentages aan te maken waarmee u dit kunt regelen. Koppel vervolgens uw aankopen aan deze btw-percentages en alles komt correct in uw boekhouding terecht!

Heeft u een eenmanszaak en heeft u kosten met zowel een zakelijk karakter als een privékarakter? Bijvoorbeeld een auto waar u zowel zakelijk als privé mee rijdt? Stel dit eenvoudig in, zodat alles goed wordt berekend en verwerkt in uw boekhouding.

Creëer domiciliëringsbestanden die u rechtstreeks bij uw bank kunt aanleveren en beheer de SEPA-mandaten van uw klanten in Silvasoft.

Maak excassobestanden of betaalbestanden aan voor te betalen facturen en stuur deze door naar uw bank.

Print eenvoudig diverse rapportages uit, zoals ouderdomsanalyses, kolommenbalansen, proefbalansen, jaarlijkse klantenlistings, een overzicht van de verworpen uitgaven, fiscale resultaatrapportages en meer. Ook kunt u uw eigen rapportages samenstellen op basis van grootboekrekeningen. Groepeer deze per maand, kwartaal, jaar of een zelf uit te kiezen periode.

De module Boekhouden is ook bereikbaar en te gebruiken via de mobiele app. Zo kunt u altijd en overal bij uw boekhouding!

Er zijn diverse koppelingen met Silvasoft. Denk aan webshopkoppelingen, kassakoppelingen en bankenkoppelingen. Lees hier meer over deze koppelingen.

Bij de module Boekhouden krijgt u gratis toegang tot de module CRM.

Uitgebreide overzichten van boekingen, inkopen, verkopen, banktransacties, grootboekmutaties en meer. In de overzichten kunt u exporteren, sorteren en filteren. Ook kunt u zelf bepalen welke gegevens (kolommen) u wilt zien.

Wilt u overstappen naar Silvasoft? Wij kunnen u daar gratis mee helpen! Lees op deze pagina meer over onze gratis overstapservice .

30 dagen gratis en vrijblijvend proberen?

Twitter id (*):

Nu gratis proberen!
Er is een fout opgetreden